Club 2Venue aan het Festivalplein wordt binnenkort gesloopt. Het gebouw heette eerder danscafé Eindelijk. In januari was er nog een koper die eigenaar Herman Fontijn af kon helpen van de huurschulden. De koop ging niet door, omdat de gemeente hele andere plannen had met het plein. Dat blijkt uit een brief die het advocatenkantoor Straatman Koster namens de gemeente aan eigenaar Herman Fontijn heeft gestuurd.

Koper

Fontijn had in januari een partij gevonden die de club wilde kopen en de huurachterstand van de gepachte grond binnen 24 uur aan de gemeente wilde overmaken. Volgens de gemeente had Fontijn de ontstane schuld zelf moeten betalen, daarom ging de gemeente er niet op in. Eigenaar Herman Fontijn gaf aan financieel aan de grond te zitten. Dat kwam vooral door de vele junks en prostituees die naast het pand voor overlast zorgden.

Mislukte poging

De brief van het advocatenkantoor maakt duidelijk dat de gemeente hele andere plannen heeft met het Festivalplein en dat de pogingen van de geïnteresseerde koper in januari derhalve gedoemd waren te mislukken.

Comments are closed.