58

Blauwe zone wordt uitgebreid rondom het centrum

De blauwe zone in de Filmwijk en Stedenwijk wordt uitgebreid. Uit onderzoek van het Parkeerbedrijf blijkt namelijk dat een aantal straten te maken heeft met forse parkeeroverlast. Per 1 april geldt de uitbreiding van de zones. Dat meldt de gemeente.

Onderzoek

Voor het onderzoek zijn in drie straten in de Filmwijk en zeven straten in de Stedenwijk enquêtes uitgezet waarbij alle bewoners konden aangeven of zij in hun straat parkeerdruk ondervinden. Daarnaast zijn er bewonersavonden georganiseerd en is de parkeerdruk op verschillende momenten van de dag gemeten.

Tien straten

In totaal wordt in tien straten de blauwe zone aangepast. Het gaat om de Dokkumlaan, Harlingensingel, Makkumstraat, Staverenstraat, Workumstraat, Lemmerstraat en Drachtenstraat in de Stedenwijk. In de Filmwijk gaat het om de Cinemadreef, Hollywoodlaan en Marty Feldmanstraat.

Abonnementen

De gemeente wijst werknemers in de straten erop dat er abonnementen en rittenkaarten beschikbaar zijn tegen een aantrekkelijk tarief.

 

Dit vind je misschien ook interessant