57

Goede vrijdag 2018: wat gebeurde er vandaag in Almere?

Van het groene doek op het station tot een bijzondere auto in de sloot. In het dagoverzicht van vrijdag 30 maart 2018 lees je wat er vandaag gebeurde in Almere.

Werkzaamheden station

De werkzaamheden op het station van Almere Centrum zijn van start gegaan. Er wordt een doek opgehangen. Het doek vervangt de glasplaten op het station. De glasplaten zouden te gevaarlijk zijn tijdens harde storm. In januari kwamen er tientallen glasplaten naar beneden. Daarbij raakte iemand gewond. Het doek is een heel stuk veiliger. Op het doek is een afbeelding te zien van het toekomstige Floriadeterrein.

Auto in de sloot

Een Donkervoort, een dure sportwagen, is vanochtend in de sloot beland. Het ongeluk gebeurde op de A6 voorbij Almere Buiten. De bestuurder heeft geluk gehad, hij kon zelf uit de auto klimmen. De auto is beschadigd. Hoe groot de schade is, is niet bekend. De politie zegt dat de man in ieder geval niet te hard heeft gereden.

Huisarts krijgt onderscheiding

Huisarts Loek Tielemans heeft een onderscheiding gekregen. Tielemans was één van de eerste huisartsen in onze stad. De Kiekendief en de Archipel zijn twee gezondheidscentra waar Tielemans vanaf het begin bij betrokken was. Locoburgemeester Froukje de Jonge (CDA) reikte de onderscheiding uit. Tielemans is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. ”Loek Tielemans heeft veel betekend voor de gezondheidszorg in Almere”, aldus de gemeente.

Dit vind je misschien ook interessant