In Almere ontbreekt een goede journalistieke organisatie. Dat vindt ook voorzitter Sefanja Jongkind van 1Almere. De komende tijd wil 1Almere zich dan ook richten op het opzetten van een goede journalistieke organisatie in Almere. ”Uiteindelijk moet er ook een plek komen voor onderzoeksjournalistiek”, zegt Jongkind.

Een moment geduld

”Uiteraard is het niet zo dat er binnen enkele maanden een journalistieke organisatie uit de grond gestampt kan worden. Daar gaan maanden en zelfs een paar jaar overheen. Een organisatie als AT5 en de NOS zijn ook niet in tien weken opgericht”, zegt Sefanja Jongkind.

De komende maanden wil 1Almere, samen met Omroep Almere, aan de slag om een journalistieke organisatie op te zetten. ”Het begin is er al. We zijn onlangs gestart met Het Meldpunt. Bezoekers van 1almere.nl kunnen onderwerpen aandragen over uiteenlopende thema’s. Wij starten dan een onderzoek en maken een reportage daarvan”, aldus Jongkind.

Items

De afgelopen drie maanden heeft 1Almere al heel wat ‘kleine’ items gemaakt. De bedoeling is dat dit wordt uitgebreid. 1Almere hoopt naast hulp van vrijwilligers ook journalisten aan te trekken die graag in hun vrije tijd een steentje willen bijdragen. Via de vacaturepagina zijn er al wat vacatures te vinden.

Comments are closed.