Dit gebeurde er vandaag, woensdag 28 maart 2018, in Almere. Bekijk hieronder het dagoverzicht met nieuws uit onze stad.

Station

Geen dakbedekking maar doekbedekking: ProRail begint deze week met het aanbrengen van doek op een deel van de perronkap van station Almere Centrum. Het gaat om ongeveer 1000 m2 aan de noordwestelijke kant. Het doek verwijst alvast naar de plannen om er het groenste station van Nederland van te maken. Het doek is een tijdelijke oplossing. Intussen wordt nagedacht over een definitief ontwerp. Kijk voor meer informatie op de website van ProRail.

Gekantelde vuilniswagen

BRON: Omroep Almere

Woensdagochtend rond 11.15 uur is een vuilniswagen op de Havendreef, vlak na de Hollandse Dreef, gekanteld. De bestuurder kwam met de wiel van het voertuig in de berm terecht en verloor zo de macht over het stuur.

De politie zorgde ervoor dat het verkeer veilig langs de gekantelde vuilniswagen verder kon rijden. De bestuurder van de vuilniswagen en zijn bijrijder waren niet gewond geraakt maar wel enorm geschrokken.

Kortsluiting

Het was de bedoeling dat leerlingen van het ‘t Helen Parkhurst een satelliet zouden lanceren, maar het ging anders dan verwacht. Door kortsluiting werkte de kleine satelliet niet meer. De lancering was onderdeel van de CanSat-competitie. Op het militair oefenterrein bij ‘t Harde zou de satelliet worden gelanceerd. De raket zou de blikjes tot 1 kilometer hoogte brengen, waarna ze naar beneden zouden vallen.

Comments are closed.