56

Cultuurfonds Almere organiseert bijeenkomsten over cultureel ondernemerschap

Cultuurfonds Almere organiseert ook dit jaar weer een reeks gratis bijeenkomsten waarin aandacht wordt besteed aan diverse aspecten van cultureel ondernemerschap. Cultuurmakelaar Jan-Melle Liscaljet: “We bieden praktische en concrete handvatten waarmee ondernemers écht verder kunnen.”

Alle bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats in Reigers Inn aan het Weerwaterplein 3 in Almere Stad. Aanmelden kan via cultuurfondsalmere.nl. Daar is ook meer informatie te vinden.

Aftrap ‘Culturele Zaken’

Morgen wordt de aftrap gegeven. Dan staat het thema financiering centraal. Tijdens de bijeenkomst van 11 april draait alles om (online) marketing en op 9 mei wordt je begeleid om tot een goed ondernemingsplan te komen. In totaal zijn er zes bijeenkomsten voor ondernemers in de kunst, cultuur en creatieve sector. De bijeenkomsten worden georganiseerd onder de naam ‘Culturele Zaken’.

Beste plan

Op 6 juni organiseert Cultuurfonds Almere samen met de Awesome Foundation Almere een speciale editie van de Awesome Almere Pitch Night. “Iedereen met ideeën voor een mooier en cultuurrijker stadscentrum kan die avond zijn of haar plannen presenteren aan mede-Almeerders,” vertelt Liscaljet. “En de bedenker van het beste plan krijgt duizend euro om het idee uit te voeren.”

Jukebox

Op 26 september kunnen cultureel ondernemers verschillende workshops volgen in het kader van ondernemerschap. Ook is er dan de mogelijkheid om te speeddaten met experts. De reeks bijeenkomsten wordt op 13 november afgesloten met een ‘Jukebox’. Jan-Melle Liscaljet: “Het idee hierachter is: U vraagt, wij draaien. Cultuurmakers die meer willen weten over een bepaald onderwerp kunnen hun vragen of onderwerpen naar ons mailen en wij maken op basis daarvan het programma.”

Dit vind je misschien ook interessant