Uit onderzoek van De Vijfde Stad blijkt dat 75% van de respondenten de woningen in nieuwbouwwijk Larense Veld in Almere Haven zonder gasaansluiting wil laten uitvoeren. Het onderzoek werd gehouden onder geïnteresseerde particulieren. Naar aanleiding van het onderzoek gaan AM en Ballast Nedam de nieuwe wijk gasloos en energie neutraal ontwikkelen.

Groene stad

“Almere zonder aardgas is een behoorlijke uitdaging. Een groot project als Larense Veld bewijst dat het ook gaat lukken. Ik vind het fantastisch om te zien dat de potentiële bewoners de plannen juist aantrekkelijk vinden omdat er is gekozen voor aardgasvrij. Samen met bewoners en de markt zijn we zo goed op weg naar een Growing Green City”, zegt wethouder Tjeerd Herrema.

Uniek op deze schaal

Nog niet eerder werden er op deze schaal in Almere aardgasvrije en energieneutrale woningen ontwikkeld met 35 ruime rijwoningen en 16 twee-onder-één-kapwoningen in de populaire stijl van de jaren dertig. De verkoop start medio april 2018.

Larense Veld 

Een belangrijke vraag bij de ontwikkeling was hoe duurzaam de woningen moesten worden. Door middel van een enquête onder geïnteresseerden, is onderzoek gedaan naar de bereidheid voor een gasloze en energieneutrale woning. Met meer dan 350 reacties is er sprake van een representatief onderzoek. Maar liefst drie kwart van de respondenten vindt het (zeer) aantrekkelijk dat de woningen zonder gasaansluiting worden gerealiseerd. Voor een kwart van de ondervraagden is het zelfs een reden om een woning in het project te kopen. Een meerderheid heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in een zogenaamde Nul op de Meter woning en ruim een kwart heeft interesse in een energieneutrale woning met een EPC [Energie Prestatie Coëfficiënt] van 0,0. De bouw is in handen van BAM Wonen.

De Laren

Larense Veld maakt onderdeel uit van De Laren. In deze nieuwe wijk in Almere Haven staan inmiddels woningen voor diverse doelgroepen. Bovendien zijn een supermarkt en een integraal kindcentrum al aanwezig. De Laren telt uiteindelijk ongeveer 450 nieuwe woningen.

Comments are closed.