65

Podcast: Afval scheiden een succes en Annemiek spreekt met Enis Odaci

Gemeente Almere heeft laten weten dat het scheiden van afval een succes is. Het afgelopen half jaar is er een experiment gehouden in de Sieradenbuurt en de Filmwijk. De eerste resultaten zijn positief. Eerder hoorde je bij 1Almere al meer over het project ‘Almere Stad zonder Afval’. John de Lange uit de Filmwijk gaf toen tips over het handig scheiden van afval in de afvalbak.

Vandaag hoor je in de podcast het verhaal van Enis Odaci. Hij is oprichter van Stichting Humanislam. Enis werd geboren in Turkije. Als peuter loopt Enis polio op en dat zorgt ervoor dat hij zijn eerste schooljaren in het speciaal onderwijs doorbrengt. Die zorg is bepalend voor zijn blik op de wereld. Veel kansen, veel mogelijkheden. Na de Universiteit Twente te hebben afgerond begint hij als verkeerskundige eindelijk, want zo voelde het, een rol van betekenis te spelen in de maatschappij.

Natuurlijk is er in deze podcast ook aandacht voor het laatste lokale en regionale nieuws. Tevens is er een mediaoverzicht met het sportnieuws uit de afgelopen week.

Beluister de podcast

Hierboven kun je luisteren naar de podcast van vrijdag 23 maart 2018. De volgende podcast is te horen op maandag 26 maart 2018. Volgende week gaat het onder andere over onderzoeksjournalistiek in Almere.

Ook het komende weekend kun je naar 1Almere luisteren. Het pilotkanaal is voor één keer terug van weggeweest. Meer daarover in de podcast van vandaag.

Dit vind je misschien ook interessant