Morgen meer verkiezingsnieuws bij 1Almere; uitslag nog niet bekend

De definitieve opkomstpercentage en uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen in Almere zijn nog niet bekend. Morgen zal er meer duidelijk worden. Bij twee stemlokalen zouden er eerder vandaag problemen zijn geweest bij het tellen.

Stembussen dicht

Om 21.00 uur gingen de 98 Almeerse stembussen dicht. Vanaf nu zullen de stemmen worden geteld.

”We zitten er niet voor niks”

Almeerders gingen vandaag volop naar de stembus. Ook veel Filmwijkers gingen stemmen: ”Het stroomt lekker door. We zitten hier niet voor niks”, vertelde één van de leden van een stembureau in de Filmwijk.

Vooral in de ochtend en rond het middaguur besloten veel mensen om te stemmen. Ook op de stations van Almere Centrum en Almere Buiten kon worden gestemd. Op de stations kon tot 18.00 uur worden gestemd.

Referendum

Volgens de eerste exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos stemde 48% van de Nederlanders tegen de sleepwet. 49% zou voor zijn. 3% heeft blanco gestemd. De sleepwet geeft inlichtingendiensten meer mogelijkheden om burgers af te luisteren. Zo zou het makkelijker zijn om terrorisme op te sporen.