Dagoverzicht 21 maart: Naast verkiezingen was er ook ander nieuws

Het is 21 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Wat gebeurde er nog meer bij jou in de buurt? Lees het hieronder in het dagoverzicht met lokaal nieuws uit Almere.

Gemeente mag terrein Haddock niet ontruimen

Gemeente Almere mag van rechtbank Midden-Nederland niet tot ontruiming overgaan van het Haddock-terrein. Het gaat om het parkeer- en botenopslagterrein. Dit is niet toegestaan zolang er nog een gerechtelijke procedure loopt tussen de partijen. Werkzaamheden zijn ook niet toegestaan. Volgens de rechtbank is er onduidelijkheid over de looptijd van het contract.

De gemeente Almere zegt dat ze deze uitspraak al verwacht had. De gemeente gaat proberen er met de eigenaar van Haddock uit te komen.

Twee jaar cel

Een Almeerder is veroordeeld tot twee jaar cel. Hij moet de cel in wegens bedreiging en poging tot doodslag. De Almeerder zou een plaatsgenoot hebben omgebracht. Dat gebeurde in december 2016 op het station in het centrum. Eerder zou de dader ook een medewerker van een modewinkel in Almere Centrum hebben bedreigd met een mes. Volgens de rechtbank moet er snel worden gestart met de behandeling in een tbs-kliniek.

Geen stadsbussen naar Gooisekant West

De stadsbussen van AllGo zullen niet naar Gooisekant West rijden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders laten weten. De VVD had eerder gevraagd of de bussen door konden rijden naar Gooisekant West. Burgemeester en wethouders schrijven dat de voordelen niet opwegen tegen de nadelen. ”Er zouden zo’n 150 instappers per dag voordeel hebben, terwijl een veel grotere groep van 2.000 doorgaande reizigers zou moeten omrijden.”

De regiolijnen 322 en 323 rijden wel naar de halte.

Integratie vluchtelingen faalt

Twintig vluchtelingen van de 700 erkende vluchtelingen hebben een baan. Dat zegt wethouder Froukje de Jonge (CDA). De Jonge zegt tegen Omroep Flevoland dat de integratie van vluchtelingen nog geen succes is: “Als gemeente krijgen we een taakstelling  toegewezen en moeten wij zorgen voor onderdak, dat mensen de taal leren, werk vinden en meedoen in de samenleving. “En daar zijn we by far nog niet goed genoeg in.”