53

Dagoverzicht 20 maart: Van gasleidingen tot rijst

Wat gebeurde er vandaag, dinsdag 20 maart 2018, in jouw buurt? Lees het hieronder in het dagoverzicht met nieuws uit Almere.

Nieuwe gasleidingen

In de Regenboogbuurt zijn er nieuwe gasleidingen aangelegd. 185 woningen zijn nu aangesloten op de nieuwe leidingen. Eerder bleek dat de hoofdgasleiding wegzakte. In een woning aan de Pigmenthof ontstond daardoor een gaslek. De verzakte hoofdgasleiding zorgde ervoor dat de aftakkingen naar de huizen naar beneden werden getrokken. Met de aanleg van de nieuwe leidingen is het probleem verholpen. Dat meldt de woordvoerder van netbeheerder Liander.

Veiling gestart

De veilig van de inboedel van de failliete Woondôme in Almere Buiten is gestart. Het gaat om 1.500 artikelen. Zaterdag houdt de Woondôme open huis. Dan is het mogelijk om de spullen in het echt te bekijken. Van de andere failliete winkels in DoeMere is bekend dat ze een doorstart maken.

Rijst voor René Froger

Ambassadeur van de Voedselbank, René Froger, nam vandaag twintig ton rijst in ontvangst. De rijst was bij elkaar gebracht tijdens de openingsactie van Wereldkeuken Atlantis in Almere Poort. De feestelijke opening vormt het startschot van een grote campagne voor de regionale Voedselbanken. ”Het grootste restaurant van Almere en weide omgeving wil op deze manier haar maatschappelijke steentje bijdragen aan Flevoland en Het Gooi”, zegt Atlantis op internet.

Wereldkeuken Atlantis Almere is verhuisd naar Almere Poort vanwege de komst van de Floriade. Het restaurant was eerst gevestigd bij ’t Oor. Met een vuurwerkshow werd Atlantis afgelopen vrijdag officieel geopend.

Langer cel

Een jongen uit Almere blijft langer vastzitten. De rechter heeft tijdens een zogeheten pro forma-zitting besloten dat hij voorlopig in de cel blijft. De 15-jarige verdachte zou betrokken zijn geweest bij een dodelijke steekpartij bij het Pirellipad. Een andere verdachte wacht zijn straf thuis af.

Op 12 december vorig jaar zouden de verdachten openlijk geweld hebben gepleegd tegen een 15-jarige jongen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis.

 

Dit vind je misschien ook interessant