Deze week is het zover: de gemeenteraadsverkiezingen. Op maandag, dinsdag en woensdag besteedt 1Almere extra aandacht aan verkiezingsnieuws en -thema’s.

Maandag

Op maandag kun je luisteren naar een nieuwe podcast. Je hoort dan onder andere meer over de nieuwe politieke partijen WSTAV en de Partij voor de Dieren. Natuurlijk is er ook aandacht voor ander lokaal, regionaal en landelijk nieuws. Zoals iedere maandag vertelt Sefanja Jongkind je meer over evenementen in de stad en de meest actuele vrijwilligersvacatures.

Dinsdag

Op dinsdag kun je luisteren naar een Extra podcast. Je hoort dan onder andere meer over de thema’s veiligheid en democratie. Tijdens de uitzending hoor je ook meer over het referendum dat gehouden wordt op 21 maart. Door middel van het referendum bepaal je mee of inlichtingendiensten meer mogelijkheden moeten krijgen om terrorisme tegen te gaan. Moet het bijvoorbeeld makkelijker worden om telefoongesprekken af te tappen? Is de privacy dan niet in gevaar?

Op dinsdag gaan Almere Anders ’18 en D66 met elkaar in debat.

Woensdag

Woensdag is de grote dag. Die dag kun je vanaf 18.00 uur luisteren naar een extra uitzending van 1Almere. Live vanuit de studio hoor je eerst het programma Xtreme. In dit programma vertelt een Almeerse jongere over zijn leven en muziek. Vanaf 19.15 uur gaan we van start met de verkiezingsuitzending. Tot ongeveer 22.00 uur hoor je debatten, politieke duiding, de laatste peilingen en bijpassende muziek.

Donderdag en vrijdag

De werkweek wordt afgesloten met het laatste nieuws bij jou uit de buurt. Op vrijdag is er een podcast met lokaal, regionaal en landelijk nieuws. Ook is er een weekoverzicht van het sportnieuws en een interview dat geselecteerd is door onze collega’s in Bloemendaal.

Deze week is er dus genoeg te beleven bij 1Almere!

Comments are closed.