Van bouwkavels tot het StrandLAB: dit gebeurde er vandaag in jouw buurt. Bekijk hieronder het dagoverzicht met het nieuws uit Almere.

Aeres Hogeschool koopt kavels

Aeres Hogeschool heeft de eerste kavels op het Floriadeterrein gekocht. Aeresgroep realiseert er de nieuwbouw van de Aeres Hogeschool Almere. Aeres is van plan een hogeschool van 4.000 vierkante meter op één kavel te plaatsen. Het gaat om een school voor circa 900 studenten. Het belang van goed onderwijs voor studenten en een goed werkklimaat voor docenten, lectoren en ondersteunende medewerkers staat centraal in de uitgangspunten voor het ontwerp.

Aeres vindt de locatie erg inspirerend: een hogeschool met ‘food, nature & urban green’ zwaartepunten in een groene wijk. Het programma van eisen is in de maak. Daarna wordt een architect geselecteerd.

StrandLAB van start

Oplettende Almeerders hebben ‘m al zien staan; de mysterieuze caravan op de kop van Marina Muiderzand. Deze caravan is de mobiele werkplek van StrandLAB Almere, een initiatief dat cultuur en recreatie op en rond het Almeerder Strand aanjaagt. Vandaag gaf Frits Huis, wethouder Openbare ruimte, cultuur en milieu, samen met bewoners en ondernemers uit Almere Poort het startsein voor een reeks activiteiten die de culturele uitstraling van Almere de komende jaren versterkt.

Cynisme over Almere

Frits Huis liet vandaag ook weten af te willen rekenen met het cynisme over Almere. Huis was vandaag als lijsttrekker te gast bij Omroep Flevoland. ”Dat Almere soms negatief op de kaart staat, komt mede doordat een minderheid van klagers het debat op internet overheerst”. Cynici hebben ook een grote invloed op het politieke proces in de stad, denkt Huis. Als voorbeeld noemt hij de negatieve manier waarop de PVV al jaren over de Floriade praat. Volgens Huis is dit echt een ‘frame’, een marketingtruc die heel consequent wordt toegepast.

40 maanden cel

Een Almeerder heeft 40 maanden celstraf opgelegd gekregen voor oplichting. Het gaat om een 31-jarige Almeerder. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de serie babbeltrucs op hoogbejaarde slachtoffers. Twee handlangers van de man, uit Lelystad en Almere, kregen ieder een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf.

Verdachte moord Mansour langer vast

Een man uit Almere blijft 90 dagen langer vastzitten. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Sabri Mansour. De rechtbank liet vandaag weten dat de man van 20 langer blijft vastzitten.

Sabri Mansour kwam in februari om het leven bij een schietpartij in de Kapitein de Langestraat in Verzetswijk. Die jongen mannen werden aangehouden. Twee van hen zijn na korte tijd vrijgelaten, maar nog wel verdachten in de zaak. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Comments are closed.