70

Dagoverzicht 15 maart: Van darmbacterie tot coffeeshops

Dit gebeurde er vandaag, 15 maart 2018, in jouw buurt. Lees hieronder het dagoverzicht met het lokale nieuws uit Almere.

Fout in Floriade-advertentie

In een advertentie van de gemeente Almere staat een rekenfout. Dat meldt Omroep Flevoland. De advertentie van zes pagina’s dik is gepubliceerd in de Almere Deze Week. De advertentie gaat over de voordelen van de Floriade. Volgens Omroep Flevoland stelt de gemeente dat het bedrag wat in tien jaar tijd per jaar wordt uitgegeven aan de Floriade, ‘slechts’ 4 promille van de totale gemeentelijke begroting is. In werkelijkheid gaat het echter om bijna 2 promille. Dit is dus gunstiger, dan dat de gemeente zelf heeft opgegeven. Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het om een tikfout.

Zoektocht naar coffeeshop

De coffeeshop in het Meridiaanpark komt er niet, maar dat weerhoudt de gemeente er niet van om verder te zoeken naar een nieuwe locatie. Tijdens de Politieke Markt heeft de gemeente definitief besloten dat er geen coffeeshop komt in het Meridiaanpark. De gemeente besloot ook te zoeken naar een nieuwe locatie. Een motie van de ChristenUnie en de PVV om helemaal geen coffeeshops meer toe te staan in de stad kreeg niet genoeg stemmen.

Besmettelijke darmbacterie

De besmettelijke darmbacterie waarmee het FlevoZiekenhuis te maken had, is onder controle. Dat meldt het ziekenhuis. 81 (ex)-patiënten werden benaderd om kweken af te nemen. Bij acht van hen is de bacterie aangetroffen. Twee verpleegafdelingen zijn professioneel gedesinfecteerd en schoongemaakt. Inmiddels worden er ook weer nieuwe patiënten opgenomen.

De ziekte vormt alleen een bedreiging voor ernstig zieke mensen.

 

Dit vind je misschien ook interessant