65

Stoppen met Floriade kost maximaal 75 miljoen euro

Als de gemeente stopt met de Floriade kost dat de stad tussen de 24 en 75 miljoen euro. Dat schrijft onderzoeksbureau Rebel in zijn rapport. Het onderzoeksbureau deed onderzoek in opdracht van de PVV.

Risico’s

Er werd onder andere onderzocht wat de risico’s zijn van het beëindigen van de Floriade. Tijdens het onderzoek werd er kritisch gekeken naar de maatschappelijke opbrengsten van het evenement.
Als de Floriade wordt stopgezet, moeten er enkele belangrijke contracten worden beëindigd. Enkele van die contracten vallen onder het Britse contractrecht. Het bedrag zou potentieel kunnen oplopen tot 45 miljoen euro, zo waarschuwt Rebel. In het meest gunstige geval gaat het om 0,5 miljoen euro.

Negatief nieuws

Stoppen met de Floriade zou landelijk nieuws zijn, en dat kan een behoorlijk risico opleveren voor de gemeente. Zo laat het onderzoeksbureau weten. De PVV heeft aangegeven dat zij stoppen toch verantwoord vindt.

30 juni 2018

Het meest logisch is om te stoppen op 30 juni 2018 of 31 december 2018. De uitgaven die de gemeente tot die data doet, zijn 20,06 en 26,82 miljoen euro.

Onduidelijk

Rebel geeft aan het lastig te vinden in te schatten met wat voor claims andere partijen zullen komen. Een contractbreuk kan voor onverwachte kosten zorgen.

Dit vind je misschien ook interessant