53

Dagoverzicht 12 maart: Van groen beton tot Almeerse Handen

Dit gebeurde er vandaag, maandag 12 maart 2018, in jouw stad.

Groen beton

Vanmiddag hebben de gemeente en Recyclingmaatschappij De Vijfhoek een overeenkomst ondertekend. In de overeenkomst wordt het voornemen vastgelegd om groen beton te produceren.
Het produceren van beton op een groene manier zou de CO2 uitstoot verminderen. De betonsector trok die bewering van De Vijfhoek in twijfel. Verder zijn deskundigen van mening dat het beton door de toevoeging van vezels sterkte verliest. Toch kiest de gemeente voor De Vijfhoek.

De Vijfhoek won vorig jaar zomer een wedstrijd van de gemeente waar ondernemers werden uitgedaagd nieuwe producten te maken uit afvalstromen. Het bedrijf krijgt een subsidie van 2,4 miljoen euro om zijn plannen waar te maken.

Eerder vreesden omwonenden van bedrijventerrein De Vaart voor overlast. Daarom besloot de gemeente eerst geen vergunning af te geven.

Almeers bedrijf naar de beurs

De Almeerse laadpalenfabrikant Alfen gaat naar de beurs. Het bedrijf hoopt met een beursgang tot wel 147 miljoen euro op te halen. Beleggers kunnen zich tot en met 21 maart melden. Op 22 maart zal de beursnotering een feit zijn. Het bedrijf wordt geschat op een waarde van 225 miljoen tot 300 miljoen euro. Alfen gaat ongeveer de helft van de aandelen, 8,5 miljoen aandelen, in de markt zetten.

Nieuw pand Stichting Almeerse Handen

Stichting Almeerse Handen heeft een nieuw pand. De stichting is nu gevestigd aan De Steiger in Almere Haven. Tot voor kort was de stichting in een huiskamer gevestigd, maar die bleek te klein voor de huidige activiteiten. Daarom is een eigen pand geen overbodige luxe. De stichting zet zich in voor de minima in Almere. Het uitdelen van voedselpakketten is één van de activiteiten van de stichting.

 

Dit vind je misschien ook interessant