71

Vandaag: De officiële opening van de nieuwe raadzaal

Vandaag wordt de nieuwe raadzaal van de Almeerse gemeenteraad officieel geopend. De opening vindt plaats tijdens de Politieke Markt van vanavond. Naast de raadzaal zijn er ook nieuwe vergaderkamers beschikbaar voor de raadsleden.

De 510de Politieke Markt start om 19.00 uur. Na de officiële opening wordt er door Volggroep Floriade een rapport aangeboden aan de voorzitter. Het gaat om de ‘Tussenevaluatie participatie Floriade’.

Motie PVV over Spaceboxen

Tijdens de plenaire vergadering van 22 februari 2018 heeft op verzoek van de PVV een debat plaatsgevonden over het weghalen van spaceboxen aan de Carel Willinklaan. Wethouder Herrema heeft tijdens de bespreking aan de fractie van de PVV de toezegging gedaan om aanvullende informatie te verstrekken. In afwachting van de informatie werd het debat opgeschort. Vanavond vindt het vervolg plaats tijdens het plenaire deel.

Aanpak mensenhandel

De ChristenUnie heeft een verzoek ingediend om te spreken over mensenhandel. De partij wil weten wat de aard en omvang is van mensenhandel in Almere en op nationaal niveau. Verder vraagt de partij zich af wat er komt kijken bij de aanpak van mensenhandel.

Mensenhandel is het werven, vervoeren, overbrengen, opnemen of huisvesten van een persoon, met gebruik van dwang (in brede zin) en met het doel die persoon uit te buiten. Uitbuiting kan zich in de seksindustrie afspelen, maar ook in andere economische sectoren (arbeidsuitbuiting). Wat betekent zorgcoördinatie en hoe kan dit een oplossing zijn voor de geschetste problematiek?

Beloon diversiteit

De PvdA wil het college oproepen de diversiteit op de arbeidsmarkt te bevorderen, door middel van het instellen van een diversiteitsprijs. Deze prijs dient uitgereikt te worden aan Almeerse ondernemers of instellingen die zich inzetten voor meer diversiteit op de werkvloer. Vanavond wordt er met diverse partijen gesproken over dit idee.

Sociale huur, coffeeshop en straatintimidatie

Uiteraard worden er ook andere thema’s besproken tijdens de Politieke Markt. Er wordt onder andere gesproken over loting voor sociale huurwoningen en de verordening voor sociale huur tot 635 euro. Daarnaast wordt er ook gesproken over een tijdelijke coffeeshop in Almere Buiten en het onderzoek dat de PVV wil uitvoeren naar straatintimidatie in Almere.

De Politieke Markt is publiekelijk toegankelijk en te bezoeken in het Stadhuis van Almere.

Verkiezingsclip

De gemeenteraad van Almere heeft vandaag een verkiezingsclip online gezet. De clip zal de komende twee weken te zien zijn in de bussen van AllGo. In de clip roept de Raad op om te stemmen op 21 maart. De clip duurt 10 seconden en bevat geen geluid.

BRON: Gemeente Almere (agenda)

 

Dit vind je misschien ook interessant