Van de plannen voor een nieuwe bioscoop tot een onderzoek over luchtvervuiling. Dit gebeurde er vandaag in Almere.

Loting Helen Parkhurst

Het Helen Parkhurst in de Parkwijk gaat toch niet loten voor nieuwe leerlingen. De bedoeling was dat brugklassers alleen via een loting op de school konden komen. De loting is niet meer nodig, omdat er minder aanmeldingen zijn dan verwacht. De school zit aan de maximale capaciteit van 2100 leerlingen.

Geen auto

Almeerders moeten minder vaak kiezen voor de auto. Zo staat in een rapport waarin Almere is vergeleken met 29 andere gemeenten. Almere zit al in de top 10 van plaatsen met de minste luchtvervuiling, maar de lucht kan nog schoner. Nu pakken automobilisten nog vaak de auto voor een ritje door de stad. De onderzoekers van het rapport zien dat liever anders. Het onderzoeksbureau dat het rapport heeft opgesteld, adviseert ook om meer elektrische stadsbussen aan te schaffen.

Ongeluk op Vogelweg

Een automobilist is gewond geraakt na een aanrijding op de Vogelweg. Het ongeluk gebeurde rond 15.30 uur. De auto van het slachtoffer werd geraakt door een andere auto op het kruispunt bij de Tureluurweg. Het is onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De brandweer moest helpen om het slachtoffer uit de auto te krijgen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Cel voor drugssmokkel

Een Amsterdammer is tot vijf jaar cel veroordeeld vanwege het smokkelen van drugs. De man was eigenaar van een meubelzaak in Almere. Hij zou ruim 70 kilo cocaïne hebben gesmokkeld. De 55-jarige man liet in 2016 de drugs vanuit Brazilië naar zijn meubelzaak komen. De drugs werd al in de haven van Rotterdam ontdekt. Toch werden de meubels afgeleverd in Almere. Voor de rechter was dat voldoende bewijs om de man te veroordelen.

In geprepareerde ruimtes in twee stoelen en een bank zat cocaïnepasta verborgen. In Lijnden werden chemicaliën aangetroffen die gebruikt worden voor het terugwinnen van cocaïne uit cocaïnepasta.

Nieuwe bioscoop

Als het aan de uitkomsten van het onderzoek van Bureau Stedelijke Planning (BSP) ligt, zien Almeerders een nieuwe bioscoop in Almere Buiten wel zitten. Het plan is om een bioscoop te openen aan het Baltimoreplein. De gemeente was er niet direct van overtuigd dat een nieuwe bioscoop nodig is.

De gemeente wil nu een second opinion. Daarna wil het college van burgemeester en wethouders hun medewerking verlenen aan de nadere uitwerking van het plan voor de bioscoop in Buiten. De bedoeling is dat het plan wordt uitgewerkt voor 1 juni.

Comments are closed.