66

Hoe maak je politiek spannender?

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen bespreken we belangrijke thema’s die spelen binnen de Almeerse politiek. Maar echt spannend zijn veel thema’s eerlijk gezegd niet. De thema’s gaan bijvoorbeeld over het sociaal domein of het groenbeleid. De politiek kan daardoor soms saai zijn; ook de gemeentelijke politiek. Daardoor worden belangrijke thema’s hooguit door lijsttrekkers en politieke junks besproken. Hoe kun je politiek toch spannender maken?

Prodemos

Prodemos probeert politiek naar het publiek toe te brengen. De organisatie organiseert activiteiten, interessante college’s en geeft rondleidingen. Ook in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen is Prodemos volop bezig. Met speciale testjes over de politiek wordt het nog wat interessanter.
Zo is er een StemmenTracker, een Stemexamen en de Partijenwijzer.

Prodemos maakt vaak ook stemwijzers. Voor de gemeente Almere hebben zij helaas geen stemwijzer ontwikkeld. Nu.nl en Citisens hebben dit jaar die taak op zich genomen. De stemwijzer van Almere is te vinden op almere.mijnstem.nl.

Populisme of niet

Toch wordt politiek soms ook spannend gemaakt door politici zelf. Noem het populisme of niet; de politiek wordt net iets indrukwekkender. In Almere zijn er weinig partijen die als populistisch worden bestempeld. In de omgeving van Almere zien we kleine populistische partijen ontstaan. Bijvoorbeeld in Amsterdam. Renzo Verwer geeft je een voorbeeld in één van zijn artikelen.

Klik hier en lees meer over artikelen van Renzo Verwer >>>

Dit vind je misschien ook interessant