58

Dagoverzicht: Van explosiegevaar tot windmolens

Dit gebeurde er vandaag, woensdag 7 maart 2018, bij jou in de buurt. Bekijk het dagoverzicht met het nieuws uit Almere.

Explosiegevaar

Gezondheidscentrum De Haak in Almere Haven is enige tijd ontruimd geweest vanwege een doorgezaagde gasleiding. De leiding werd per ongeluk doorgezaagd tijdens werkzaamheden naast het pand. De brandweer hield er rekening mee dat het gas via ventilatiekanalen het pand in kon trekken. Na een meting bleek dat er geen explosiegevaar was.

ROC TOP stopt

ROC TOP houdt ermee op. De MBO-school neemt na de zomervakantie geen nieuwe leerlingen meer aan. De school stopt na een ruzie met het ROC Flevoland. Beide scholen bieden grotendeels dezelfde opleidingen aan. Het grotere ROC Flevoland wilde de opleidingen en leerlingen van ROC TOP overnemen, maar daar stemde het bestuur van ROC TOP niet mee in. Zelfs de vorige minister van Onderwijs moest eraan te pas komen om de ruzie te sussen. De minister dwong de scholen er samen uit te komen. De  huidige studenten van ROC TOP kunnen hun opleiding gewoon in Almere afronden.

Celstraf voor poging tot doodslag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zes jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist tegen een 23-jarige Almeerder. De man wordt ervan verdacht een andere Almeerder in zijn borst te hebben gestoken. Dat gebeurde in december 2016 voor het station. De verwondingen vielen mee, omdat het lemmet van de mes waarmee de man stak afbrak. Volgens het OM had het slechter kunnen aflopen. Daarom is de verdachte vervolgd voor poging tot doodslag en bedreiging. De verdachte zou ook geroepen hebben het slachtoffer te willen vermoorden.

130 uur werkstraf voor dollemansrit

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 130 uur werkstraf geëist tegen een Almeerder die inreed op politieauto’s na een wilde achtervolging. Naast een werkstraf, eiste het OM twee maanden voorwaardelijke celstraf en een rijontzegging van één jaar.
De 27-jarige man negeerde in Amsterdam een stopteken van de politie. Na een achtervolging over de A1 werd hij in Muiderberg ingesloten door drie politieauto’s. Daarbij raakte twee agenten gewond, omdat de man de remmen van zijn auto los liet. De man zou dronken zijn geweest.

Tiny Church

Als het aan Pioniersgemeenschap De Schone Poort ligt komt er een nieuw kerkgebouw bij in Poort. En niet zomaar een gebouw: de Tiny Church. De Pioniersgemeenschap is bekend om zijn ‘Kerk op Wielen’ in een oude SRV-wagen. Het ontwerp is al af. De kosten bedragen zo’n 85.000 euro. De vergunning moet nog wel worden aangevraagd. TROUW schreef eerder over de Tiny Church.

Sinds vorig jaar wordt er in Almere Poort ook al het eerste Tiny House bewoond.

Windmolenpark wordt gemoderniseerd

Provincie Flevoland heeft vandaag ingestemd met  de modernisering van het windmolenpark bij Almere Pampus. De tien molens die er nu staan, worden vervangen voor tien modernere windturbines. Het plan moet meer energie opleveren dan nu het geval is. Naar verwachting zal het nieuwe windmolenpark rond 2020 gereed zijn.

Dit vind je misschien ook interessant