“Lelystad doet het goed, maar Almere nog veel beter: de economie groeide in twintig jaar met meer dan 140 procent, en het aantal banen verdubbelde”, zegt Nieuwsuur-econoom Mathijs Bouman. Opvallend volgens Bouman: “Je ziet dat arbeidsparticipatie hoog is in de vier grootste gemeenten in de groeiregio’s: Almere, Amersfoort, Zwolle en Lelystad.”

Nieuwsuur

Gisteravond zond het actualiteitenprogramma Nieuwsuur een reportage uit over de groei van de Randstad en omliggende regio’s. Naast de Randstad en Flevoland groeien Zuidwest-Gelderland, Amersfoort en Noord-Overijssel het beste. De gemeente die er met kop en schouders bovenuit steekt binnen de groeiregio’s is Almere. De stad groeide de afgelopen twintig jaar op het gebied van economie, werkgelegenheid en aantal inwoners ruim twee keer zo snel als het Nederlandse gemiddelde.

Negatief beeld

Vaak is het beeld van Almere negatief. In de reportage van Nieuwsuur vertelden Almeerders Liane Wilke en Dennis Silbernberg dat ze het niet eens zijn met het negatieve beeld. Wethouder Mark Pol (Financiën & Economische Ontwikkeling) liet zien wat Almere aantrekkelijk maakt.

De reportage over de groeiregio’s en Almere is terug te bekijken op de website van Nieuwsuur.

Comments are closed.