Dagoverzicht: Van Ronnie Flex tot sociale huurwoningen

Wat gebeurde er vandaag, dinsdag 6 maart 2018, in jouw stad? Lees hieronder een overzicht van het nieuws van vandaag uit Almere.

Almeerse zangeres scoort hit

Zangeres en vlogger Famke Louise uit Almere heeft met rapper Ronnie Flex een nieuw record gevestigd op Spotify. De nieuwe single met de titel ‘Fan’, is binnen één dag 650.000 keer beluisterd.
Ook op YouTube scoorde de twee. Het nummer van de Almeerse Famke Louise en Ronnie Flex is ruim 1,8 miljoen keer bekeken. En dat terwijl het nummer afgelopen vrijdag online werd gezet. De 19-jarige Almeerse heeft in korte tijd een aantal zeer succesvolle hits gescoord, waaronder ‘Vroom’ en ‘Op me monnie’.

Bekijk hieronder de videoclip van ‘Fan’.

Sociale huurwoningen

Veel politieke partijen in Almere twijfelen over het systeem voor sociale huurwoningen. De gemeente paste een aantal jaren geleden het woonruimteverdelingssysteem aan. Naast dat de helft van de woningen werd toegewezen op basis van de inschrijvingsduur, wordt er sinds 2015 ook geloot. Het idee was om jongeren een kans te geven. De VVD, Leefbaar Almere, PVV en SP vragen zich af of het systeem wel eerlijk genoeg is. De partijen pleiten er nu voor om het systeem te evalueren.

Donderdag wordt er door de partijen verder over het systeem gesproken tijdens de Politieke Markt in het stadhuis.

Celstraffen

Een Almeerse man heeft een onvoorwaardelijke celstraf van 307 dagen gekregen. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden bekendgemaakt. De Almeerder krijgt de straf, omdat hij samen met anderen kwekerijen in Friesland en Groningen exploiteerde. De drugsbende werd in 2011 opgerold. Twee andere hoofdverdachten in de hennepzaak, uit Sneek en Hilversum, kregen dezelfde straf bij het hof.

Petitie openluchtzwembad

De bekende sporter Gregor Stam uit Almere begint een petitie. De inwoners van Almere wachten volgens hem al vele jaren op een openluchtzwembad in combinatie met multifunctionele sport-/spelaccommodaties in een recreatiegebied. ”In de winter moet het openluchtzwembad overkapt worden, in de zomer open. Almere met ruim 204.000 inwoners zonder openluchtzwembad is niet denkbaar en onbespreekbaar”, zegt hij. Stam is een petitie gestart.