Extra spaceboxen Odeonstraat

Er worden extra spaceboxen (containerwoningen) geplaatst aan de Odeonstraat in het centrum van Almere. Het gaat om de 48 woningen die in eerste instantie gepland waren op bedrijventerrein Het Atelier aan de Carel Willinklaan.

Meer ruimte

Volgens de gemeente is er nu meer ruimte om de boxen te plaatsen. Dit komt doordat ProRail de opslag heeft verwijderd. De spaceboxen kunnen nu dicht bij de andere boxen geplaatst worden.

Carel Willinklaan

De boxen aan de Carel Willinklaan in Tussen de Vaarten zullen er tot uiterlijk half april staan. Een bezwaarcommissie oordeelde eerder dat de gemeente een onjuiste procedure heeft gevolgd om af te kunnen wijken van het bestemmingsplan. Daarom moeten de boxen in Tussen de Vaarten verwijderd worden. De extra kosten voor de verplaatsing worden geschat op 30.000 tot 35.000 euro.