Wat gebeurde er vandaag, maandag 5 maart 2018, in jouw stad? Lees het hieronder in het dagoverzicht.

Gewoon vrienden

Na de serie Nieuwe Buren, die afgelopen week van start ging, is er nog een film opgenomen in Almere. Het gaat om de telefilm ‘Gewoon Vrienden’. Onder andere het Beatrixpark en het Surfstrand bij Almere Strand zijn in de film te zien.
Volgens scenarioschrijver Henk Burger zie je in films vaak alleen de Almeerse Vinex-wijken, terwijl er zoveel meer is.

De telefilm ‘Gewoon Vrienden’ is woensdag 7 maart op televisie te zien bij NPO3 om 20:30 uur.

Snelheid A6 omlaag

Volgende week maandag wordt op de A6 weer een snelheid van 90 kilometer per uur ingevoerd. Dat heeft Rijkswaterstaat laten weten. Op dit moment rijden automobilisten 100 kilometer per uur. De snelheid gaat omlaag, omdat er werkzaamheden plaatsvinden. De snelheidsbeperking geldt tussen Almere Havendreef en de Hoge Vaart richting Lelystad. Rijkswaterstaat werkt momenteel aan de verbreding van de A6.

Holi-feest

Vandaag was het een kleurrijke dag op de Shri Ganesha school in de Staatsliedenwijk vlakbij het centrum. De lente werd namelijk ingeluid met het Holi-feest. Daarbij werd met kleurige poeder gegooid.

Het Holi-feest is één van de belangrijkste feesten van de Hindoe gemeenschap. Het begin van de lente wordt gevierd; de overwinning van het goede op het kwade en het begin van het nieuwe jaar.

Vakantie-overzicht

Lees ook eens het weekoverzicht met het nieuws van maandag 26 februari t/m zondag 4 maart 2018. Handig voor als je op vakantie was. Wat is er vorige week gebeurd in jouw buurt? Lees het hier.

Comments are closed.