Geen coffeeshop in Almere Buiten

De plannen voor een coffeeshop in het Meridiaanpark in Almere Buiten zijn van de baan. De VVD en de Partij van de Arbeid zijn tegen en dienen een motie in om te voorkomen dat er een vergunning wordt verleend. Ook de ChristenUnie is tegen: ”Het stadsbestuur van Almere kan de zoektocht naar een plek voor een coffeeshop in Almere Buiten beter helemaal staken”, aldus ChristenUnie-lijsttrekker Marcel Benard tegen Omroep Flevoland.

Verkiezingsprogramma’s

Uit verkiezingsprogramma’s blijkt dat er meer partijen tegen de plannen zijn voor een nieuwe coffeeshop in Almere Buiten. ”De PVV, Leefbaar Almere en het CDA schrijven dat zij er geen voorstander van zijn”, meldt Omroep Flevoland.

Bevolking

Volgens de VVD en de PvdA is er ook weinig draagvlak onder de bevolking. Er zijn meer dan 1100 handtekeningen ingezameld tegen de komst van het drugsverkooppunt.

Gezonde stad

De ChristenUnie rouwt er niet om: “Het gaat niet lukken in Almere Buiten, en in het streven naar een gezonde stad is dat ook helemaal niet slecht.” ChristenUnie-lijsttrekker Marcel Benard wijst er bij Omroep Flevoland tevens op dat er inmiddels tienduizenden euro’s zijn besteed aan zoektochten, juridisch advies en inspraakavonden.