Vanavond vindt er een stille tocht plaats voor de overleden Sabri Mansour. De tocht wordt georganiseerd door vrienden en familie van Sabri. Zij willen Sabri herdenken door middel van de tocht. De 20-jarige Sabri Mansour overleed in het ziekenhuis nadat hij eerder op de avond gewond raakte bij een schietincident in een woning in de Kapitein de Langestraat in Almere. De politie heeft drie Almeerders aangehouden. Ze zijn 17, 19 en 20 jaar oud.

Persverklaring

De familie van Sabri heeft een persverklaring uitgegeven naar aanleiding van de tocht.
“Wij willen met de tocht aandacht vragen voor het zinloze geweld gepleegd door jeugdige verdachten. Buiten het feit dat niemand met een wapen rond hoort te lopen, hebben de verdachten een leeftijd waarvan je schrikt dat zij met een wapen rondlopen”, zo is te lezen in hun brief.

Route

De stille tocht begint bij de Havenkom in Almere Haven nabij het Fair Play Casino. Daarna vervolgt de stoet zich richting de Kruisstraat en de Kerkgracht naar coffeeshop Chillie Kiki in de Schoolstraat. Van de Schoolwerf gaat de tocht verder via de Wittewerf, Achterwerf, Achterpoort naar de Rietmeent. Op de Rietmeent zullen bloemen worden gelegd bij het huis waar Sabri woonde.

Sabri zal volgende week worden begraven in Tunesië.

Comments are closed.