Ook 2 maart gaat de geschiedenis in als een koude dag. Een dag waarop ook Almeerders ijspret beleefden. Maar uiteraard gebeurde er meer. Wat er precies gebeurde? Lees het hieronder in het dagoverzicht.

IJsmeesters

De Almeerse Schaatsvereniging heeft er een natuurschaatsbaan bij. Met man en macht hebben de ijsmeesters eraan gewerkt om de baan op de Fanny Blankers-Koen schaatsgeschikt te maken. Sinds vanmorgen kon er geschaatst worden. Net als gisteren begon het ijs door de warme lentezon rond het middaguur te smelten en moesten de schaatsers om 13:00 uur het ijs af.

Opnieuw hennepkwekerij

In Almere Haven is een hennepkwekerij ontmanteld. Het ging om een kwekerij aan de de Steiger. De hennepplanten en aanverwante spullen zijn in beslag genomen en vernietigd. Eerder kreeg de politie een tip dat er drugsgerelateerde activiteiten zouden plaatsvinden. De politie heeft niemand aangehouden.

Oplichter krijgt 3 jaar cel

De rechtbank in Amsterdam heeft een 31-jarige man uit Almere 40 maanden celstraf gegeven. Hij zou hoogbejaarden hebben opgelicht. Volgens de officier van justitie is de Almeerder het brein geweest achter zeker twaalf babbeltrucs afgelopen zomer. Samen met een 29-jarige stadgenoot en een 20-jarige vrouw ging hij de deuren langs. De andere Almeerder kreeg 2 jaar cel opgelegd waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De vrouw zal een werkstraf van 240 uur moeten uitvoeren.

Veroordeling voor seks met tiener

Een man uit Almere is in België veroordeeld tot vijf jaar cel voor seksuele contacten met minderjarigen. Het gaat om een Almeerse man van 32 jaar. In 2016 had hij in zijn auto seks met een minderjarige jongen. Ook chatte hij met vijf andere Belgische jongens.

Aanhouding beroving station

De verdachte die een 19-jarige man op het station Almere Centrum probeerde te beroven is aangehouden. De politie kon de man traceren met behulp van cameratoezicht op het station.
”Rond 17.00 uur zat de Almeerder op een bankje op het perron. Een jongen ging voor hem staan en vroeg om zijn tas. Hierbij bedreigde en sloeg hij het slachtoffer. De Almeerder kon wegkomen en schakelde de politie in”, schrijft Omroep Flevoland.

Bron: Omroep Flevoland.

Comments are closed.