Inge Bosscha (1977) groeide op het Zeeuwse eiland Walcheren op als oudste dochter in een behoudend en groot Gereformeerd Vrijgemaakt gezin: vijf meisjes en vijf jongens. Ook figuurlijk merkt ze, in haar beleving en achteraf bezien, dat ze is opgegroeid op een ‘eiland’. De meeste familieleden en klasgenoten zijn lid van dezelfde kerk. Al haar vrienden en vriendinnen zijn ‘van de kerk’ en ze had “nooit verder leren kijken dan ‘onze’ neus lang was”. Op de site ‘Dogmavrij.nl’ lees je hoe dit veranderde en wat dat met haar heeft gedaan.

Deze aflevering werd speciaal voor jou geselecteerd door de collega’s van RB.

Dogma vrij

Bosscha beoogt met Dogmavrij.nl:
Een platform bieden waar ex-religieuzen, afvalligen, twijfelaars en iedereen die het gevoel heeft dat hem/haar onrecht werd aangedaan binnen een religieuze groepering, (h)erkenning kunnen vinden. Onder het motto ‘delen is helen’ worden verhalen verzameld en is er ruimte om ook je eigen verhaal te vertellen. Een warm welkom voor jou, wanneer je de dogma’s uit je jeugd probeert los te laten of losgelaten hebt.

Comments are closed.