57

Dagoverzicht: Van Hennepkwekerij tot ijspret

Dit gebeurde er tot nu toe in jouw stad: het dagoverzicht van donderdag 1 maart 2018.

Hennepkwekerij

De politie heeft een hennepkwekerij aangetroffen in de Muziekwijk. Na meldingen over een gesprongen waterleiding kwam de politie de kwekerij op het spoor. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd. Twee mannen zijn in de woning aangehouden. De kwekerij lag aan de Toon Hermansstraat.

IJspret en ijsschoten

Het koude weer zorgt bij veel Almeerders voor ijspret. Al was dat voor de bezoekers van de ijsbaan bij het Sportpark Fanny Blankers-Koen maar van korte duur. De organisatie liet weten dat de baan een uur na de opening al weer dicht moest. Dit omdat er gaten in het ijs kwamen door de zon.

Scheepvaarders op het Markermeer hebben minder ijspret. De scheepvaart op het Markermeer en op de randmeren rond Flevoland ligt voorlopig stil, dat meldt Omroep Flevoland. Het besluit werd genomen door Rijkswaterstaat. Er drijven ijsschotsen op de meren. Daardoor lukte het niet om het water, waaronder de hoofdvaarweg tussen Amsterdam en Lelystad, begaanbaar te houden.

Cellen weer open

De zestig cellen die waren gesloten in de Penitentiaire Inrichting in Almere Buiten kunnen weer open. De zogenoemde Huis van Bewaring-plaatsen waren sinds juli gesloten, omdat er te weinig personeel was. Eerder meldde 1Almere via Twitter dat er maar liefst 14 nieuwe medewerkers zijn aangenomen. Nu kunnen ook de cellen weer geopend worden.

Dit vind je misschien ook interessant