69

Almere op plaats 50 in veiligheidsmonitor CBS

Almere staat met 404 geregistreerde delicten op elke 10.000 inwoners op plaats 50 van de 380 gemeenten in de veiligheidsmonitor. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die RTL Nieuws analyseerde. Woninginbraak en diefstal zijn de meest voorkomende delicten in onze stad. In totaal werden er 8.107 criminaliteitsdelicten gepleegd in 2017.

Aangifte

RTL Nieuws sprak met Almeerders over de afhandeling van hun aangifte. Volgens inwoners wordt er weinig gedaan met aangiftes. Eerder opende de VVD een meldpunt om niet behandelde aangiftes te melden. Dit kan nog steeds via aangiftemeldpunt.nu. Volgens de VVD hebben vele Almeerders dit al gedaan. Fractieassistent Ulysse Ellian noemt het onacceptabel en roept Almeerders nog steeds op om hun verhalen te delen.

Verdachten

Uit cijfers van het CBS blijkt ook dat, vergeleken met Amsterdam, in Almere veel meer verdachten wonen van delicten. Dit is ook het geval in Lelystad.

Op de website van het RTL Nieuws zijn alle cijfers te bekijken van de 380 Nederlandse gemeenten.

Dit vind je misschien ook interessant