Almeers initiatief genomineerd voor Lush Spring Prize

De Lush Spring Prize deelt in 2018 £ 200.000 aan fondsen uit aan projecten die streven naar een gemeenschap waarin mens en natuur in harmonie samengaan. Er waren meer dan 300 aanvragen waaronder het Nederlandse initiatief Compost Company Coöperatief U.A, dat is genomineerd voor de categorie Intentional Projects.

Juryleden waren onder de indruk van de vele toepassingen die organisaties hebben gevonden en die de jury op hun beurt inspireerden.

Afvalbeheer Almere

De Compost Company begon als reactie op problemen in het afvalbeheer, in het Odeonpark in Almere Centrum, een buurt met veel gemeenschapstuinen.

Wekelijks wordt groenafval opgehaald bij gemeenschappelijke tuinen, dat wordt verwerkt tot compost. De tuiniers krijgen de compost terug, waarmee ze de bodem vruchtbaarder kunnen maken. De Compost Company maakt ook compost van commercieel afval dat wordt verkocht. Het project wil uitbreiden en in de toekomst vooral vluchtelingen in dienst nemen, zodat zij hun weg kunnen vinden in de Nederlandse samenleving.

Foto: Kerstin van Compost Company Coöperatief U.A. bindt de wielen met tie wraps samen. Deze dienen als hek om het gebied te beschermen.