Dagoverzicht: van paarden tot GROW Festival

Dit is wat er vandaag, 28 februari 2018, gebeurde in jouw stad.

Omwonenden krijgen ongelijk

Onwonenden van een paardenhouderij in Almere krijgen ongelijk van de Raad van State. De twee Almeerders waren een zaak begonnen tegen twee hobby-paardenhouderijen.
De twee bewoners zouden last hebben van de paarden. Volgens hen hebben vijftien andere buurtbewoners er ook last van. De bewoners zeggen overlast te hebben van het intensieve gebruik van de paardenhouderijen. Er lopen behalve paarden ook waakhonden rond en het lijkt alsof er twee maneges zijn gevestigd. Ook zouden de buurtbewoners last hebben van de buitenverlichting.

De Raad van State heeft aangegeven de bezwaren ongegrond te vinden. Volgens de Raad van State wordt het bestemmingsplan nageleefd.

Oplossing voor zieke essen

Door de essentaksterfte worden er veel essen in de stad gekapt. Staatsbosbeheer heeft nu een oplossing gevonden om het hout van de essen te hergebruiken. Sinds kort wordt er namelijk gewerkt met een mobiele houtzaag. De zaag kan het hout van de bomen zagen tot planken. Op die manier blijft het hout in Almere. Van het hout worden onder andere tafels en banken gemaakt. Boswachter Freek Rebel spreekt van een win-win situatie. ”De bomen moeten toch gekapt worden en het is zonde als ze daarna uit de stad verdwijnen. Door ze nu ook op deze locatie verder te kunnen verwerken hebben ook Almeerders er wat aan”, zegt de boswachter tegen Omroep Flevoland.

Wie treden er op bij het GROW Festival?

Op 23 juni aanstaande vindt het GROW Festival plaats. Vandaag werden de eerste namen van artiesten bekendgemaakt door de organisatie. Onder andere Freddy Moreira, DYNA, Dopebwoy, Girls Love DJ’s en Vunzige Deuntjes Soundsystem treden tijdens het festival op. Het festival op het Utopia-eiland in het Weerwater heeft dit jaar niet alleen hiphop-acts geboekt, maar trakteert bezoekers ook op stijlen als R&b, dancehall en moombahton. Het is de derde editie van het GROW Festival.

Bekijk hieronder de aftermovie van het GROW Festival van vorig jaar.