Uit cijfers van het CBS blijkt dat er relatief weinig huurwoningen zijn in onze stad. Van de ruim 2200 verleende bouwvergunningen in Almere, was 27 procent bedoeld voor huurwoningen. Landelijk ligt het gemiddelde op 34 procent.

Debat

Eerder debatteerden de VVD, SP en CDA met elkaar over het beleid voor huurwoningen in Almere. Dat deden zij in het Trio Lijsttrekkersdebat in Almere. Wat de partijen zeiden over het beleid is morgen te horen in een compilatie van het debat. De compilatie is vanaf 13.00 te beluisteren in de podcast van 1Almere en via deze website.

Minder vergunningen

Er zijn gemeenten in Flevoland met nog een lager aantal dan Almere. Het aantal vergunningen dat in de Flevolandse gemeenten is afgegeven, ligt het laagst op Urk. Dat waren er 125 in totaal.
In Urk zou dat komen, omdat er niet zoveel ruimte is voor nieuwbouw.

Comments are closed.