53

Dagoverzicht: van de Esplanade tot scheuren over de A6

Wat is er vandaag, maandag 26 februari 2018, bij jou in de buurt gebeurd? Lees het hieronder in het dagoverzicht.

Esplanade verandert

De gemeente heeft twee ontwerpen laten maken voor de indeling van de Esplanade in het centrum. Het plein wordt opnieuw ingedeeld. De Esplanade is nu nog grijs en grauw, maar het moet een groen en gezellig stadspark worden waar Almeerders graag naartoe gaan om te ontspannen. De twee ontwerpen – City Lounge en Sportesplanade – hebben flink wat overeenkomsten. Beide gaan uit van een groener plein met verschillende kleinere terrassen, zithoeken en bomen. De Esplanade ligt voor de Kunstlinie.

Foto

Bron: DROPSTUFF.nl (@Flickr)

Guiness Book of Records

Altijd al emmers water door willen geven? Het kan nu! Stichting Weebale zoekt sponsors om het wereldrecord te breken. Op 26 augustus moet op de Almeerse Esplanade een zes kilometer lange mensenketting gevormd worden. De deelnemers moeten als een ketting emmers water aan elkaar doorgeven. De stichting hoopt zo in het Guiness Book of Records te belanden.

Het oude wereldrecord werd in 2011 gevestigd in Duitsland. Over een afstand van 4,5 kilometer werd toen 869 liter water doorgegeven.

Inbreker betrapt in Waterwijk

Een man is in de nacht van zondag op maandag aangehouden, omdat hij probeerde in te breken in de Waterwijk. Dat meldt de politie. Het gaat om een 45-jarige Haarlemmer. Op dit moment zit hij in de cel. De man heeft een raam aan de voorkant van een woning opengebroken. Buurtbewoners hoorde vreemde geluiden en alarmeerde de politie.

Scheuren over de A6

Met 170 kilometer per uur over de snelweg razen. In Nederland is het verboden en wordt je rijbewijs ingevorderd. Maar dan ook nog eens rechts inhalen en zonder rijbewijs rijden, gaat nog een stapje verder. Een 26-jarige man deed het afgelopen weekend op de A6. Zijn rijbewijs kon niet worden ingevorderd, omdat hij dus geen rijbewijs had. Eerst kon hij zich ook niet identificeren. De bestuurder, van wie geen vaste woonplaats bekend is, kreeg bekeuringen voor de snelheidsovertreding, rijden zonder rijbewijs en rechts inhalen.

Dit vind je misschien ook interessant