58

Dagoverzicht: van soberheid tot ruzie

Wat gebeurde er vandaag, vrijdag 23 februari 2018, in Almere? Lees het hieronder in het dagoverzicht.

Sobere school

De gemeenteraad van Almere kiest voor een sobere versie van een nieuw schoolgebouw voor de International School. Dit tot grote teleurstelling bij verantwoordelijk wethouder René Peeters van D66. De VVD is blij met de keuze. Meer hierover is onderaan in dit dagoverzicht te lezen.

Langer vast

Een 15-jarige verdachte van de dood op een leeftijdsgenoot blijft langer vastzitten. De rechtbank heeft besloten dat hij nog 30 dagen in de cel blijft. De jongen zit al twee maanden vast.
Op 12 december vond er een dodelijke steekpartij plaats langs de busbaan aan het Pirellipad.
Een tweede verdachte, eveneens 15 jaar oud, wacht zijn straf thuis af.

Containerwoningen Tussen de Vaarten

In Tussen de Vaarten zijn omwonenden van containerwoningen kwaad. Zij willen dat de containers verwijderd worden. De gemeente heeft laten weten de containers pas in juni te verwijderen. De 48 spaceboxen zouden door de gemeente volgens een onjuiste procedure zijn geplaatst. Dat oordeelde een bezwaarcommissie. Inmiddels heeft wethouder Tjeerd Herrema een andere locatie voor de spaceboxen gevonden. Het is nog onduidelijk waar dat is. De wethouder zegt dat er eerst met omwonenden afspraken gemaakt moeten worden.

Aangifte tegen Gordon

Een Almeerder heeft aangifte gedaan tegen BN’er Gordon. Volgens de man wordt hij gestalkt door de BN’er. Hij werd in die berichten afgeschilderd als partner, oplichter, bedrieger en leugenaar. Die berichten zijn in allerlei shownieuws-programma’s overgenomen en besproken. Op 9 april vindt de rechtszaak plaats in de rechtbank van Lelystad.

Ruzie tussen VVD en D66

Op internet is een ruzie ontstaan tussen de VVD en D66. De twee partijen zijn het niet eens over de internationale campus. De VVD wil een sober gebouw, maar D66 is het daar niet mee eens.
De partijen uitten hun frustraties via Twitter.

Dit vind je misschien ook interessant