56

Buurtbewoners Danswijk en Tussen de Vaarten gewaarschuwd voor 15-jarige verkrachter

Een 15-jarige jongen uit Almere wordt ervan verdacht jonge meisjes te dwingen tot het verrichten van seksuele handelingen. Dat zeggen buurtbewoners in de wijk Danswijk en Tussen de Vaarten. Hij zou samen met vrienden handelen.

Pamfletten

Buurtbewoners hebben pamfletten verspreid met de tekst „U bent gewaarschuwd. Pas op met uw meisjes!”, Op de pamfletten is ook een foto van de jongen te zien.
Ook op Twitter werd er gereageerd op het pamflet.

Politie

De politie is niet blij met de verspreiding van de pamfletten. “Als burger ben je aan het veroordelen. En dat is in deze rechtsstaat nog altijd voorbehouden aan de rechter”, legt een politiewoordvoerder uit bij Omroep Flevoland. De jongen heeft de mogelijkheid aangifte te doen van laster of smaad.

Dit vind je misschien ook interessant