Dagoverzicht: Aanhoudingen, opsporingen en 5 jaar gevangenisstraf

Dit is wat er vandaag, donderdag 22 februari 2018, gebeurde in jouw stad.

Slachtoffer Dichterhof overleden

De zwaargewonde man van 18 jaar die dinsdag werd gevonden in een woning aan het Dichterhof, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Er zitten twee Almeerders van 18 en 22 jaar vast in deze zaak. Het is niet duidelijk wat er met de man is gebeurd en of er sprake is van een strafbaar feit.

5 jaar cel voor eigenaar meubelzaak

Justitie heeft 5 jaar celstraf geëist tegen de eigenaar van een meubelzaak aan de Markerkant in Almere. De man uit Amsterdam wordt verdacht van het smokkelen van ruim zeventig kilo cocaïne. Anderhalf jaar geleden werd de man opgepakt.

Politie zoekt getuigen Bandastraat

Woensdagavond 21 februari overviel een onbekende man een horecagelegenheid aan de Bandastraat. De recherche zoekt getuigen. Rond 22.45 uur kwam een onbekende man de zaak binnen. Hij bedreigde de eigenaar met geweld. Vervolgens ging hij er met buit vandoor. De eigenaar schakelde de politie in. In de omgeving zochten agenten naar de man, hij werd niet gevonden.
Het gaat om een man met een blanke huidskleur, hij is tussen de 25 en 30 jaar oud en ongeveer 1.80 meter lang met een gespierd/fors postuur. Hij droeg zwarte kleding en had een zwarte helm op. De man sprak Nederlands met een buitenlands accent.

Arrestatie in verband met hacken privé-archief

Een 33-jarige man uit Almere wordt ervan verdacht dat hij zou hebben ingebroken in computers. Hij heeft diverse online opslagruimten voor foto’s en video’s gehackt. Dat meldt de politie. Het zou gaan om opslagruimten van particulieren. De slachtoffers zijn door de politie benaderd en op de hoogte gebracht.

Mensensmokkelaar krijgt gevangenisstraf

Een Almeerse mensensmokkelaar krijgt een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar. De rechtbank van Zutphen heeft dat vandaag laten weten. Hij vervoerde negen mensen uit Irak door Nederland. De mensen zouden via Nederland naar Groot-Brittannië worden vervoerd. De Almeerder werd bij Nunspeet aangehouden. De aanhouding vond vorig jaar plaats.