Wat gebeurde er vandaag, dinsdag 20 februari 2018, in Almere? Lees het hieronder in het 1Almere-dachtoverzicht.

Zwaargewonde man in centrum

Gistermiddag is er rond 15:00 uur een zwaargewonde man aangetroffen Op het Dichterhof in het stadscentrum van Almere. Dat meldt de politie. Het is niet duidelijk wat er precies met de man is gebeurd. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft gezocht naar getuigen. Inmiddels zijn er twee verdachten aangehouden.

Onenigheid

Er is onenigheid tussen D66 en de VVD over de bouw van een nieuwe internationale school in Almere Poort. De wethouders René Peeters (D66) en Mark Pol (VVD) hebben samen een plan gemaakt. De kosten van de nieuwe school zijn in totaal 16 miljoen euro, maar er is ook een goedkopere variant van 14 miljoen euro. De VVD wil de goedkopere versie. D66 is boos dat de VVD, vlak voordat het besluit op donderdag in de gemeenteraad wordt genomen, kiest voor de goedkopere variant. Volgens de partij schiet de VVD-fractie hiermee de eigen wethouder in de voet. De International School verhuist over een tijd naar een nieuw gebouw, omdat het oude gebouw te klein is geworden.

Bekentenis in zaak Puttmann Juweliers

Gisteren heeft de rechtbank van Lelystad 18 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist tegen een 20-jarige Amsterdammer. De man bekende een overval te hebben gepleegd op Puttmann Juweliers in Almere op 10 oktober vorig jaar. De man zegt door foute vrienden te zijn overgehaald en bekende alles. De verdachte bekende tijdens de zitting ook dat hij die dag niet alleen was, voordat hij de juwelier binnenging. Namen van medeverdachten weigerde hij te noemen.

Geen boete voor Keolis

Vervoerder Keolis krijgt geen boete voor het minder inzetten van buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s). De vervoerder beloofde in de concessie dat wel te doen, maar kwam zijn verplichtingen niet na. De Almeerse wethouder Frits Huis van Verkeer en Vervoer heeft aan de gemeenteraad laten weten dat een boete er niet komt. Tijdens een raadsvergadering op donderdagavond, vroeg de PvdA aan de burgemeester en wethouder of het mogelijk was om Keolis hiervoor te beboeten en dat werd door verschillende partijen ondersteund. Huis antwoordde hierop dat dit mogelijk was, maar liet ook weten op dit moment nog geen aanleiding te zien om de boete op te leggen. “De vervoerder zet nu alles op alles om dit op te lossen”, aldus Huis.

Meer motorrijders in Flevoland

Het aantal Flevolanders met een motorrijbewijs is ten opzichte van vorig jaar met ruim 1% toegenomen. Dat meldt Omroep Flevoland. Met name 65-plussers schaffen vaker een motor aan. Opvallend is dat het aantal volwassenen tussen de 18 en 50 jaar met een motor daalt. De motorrijder vergrijst dus. In totaal hebben zo’n 33.500 Flevolanders een motorrijbewijs. Dat is ongeveer 1 op de 10 Flevolanders. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Comments are closed.