53

Dagoverzicht: Van aanhoudingen in moordzaak tot dierenliefhebbers

Wat gebeurde er vandaag, 19 februari 2018, jouw stad? Beluister het in de podcast of lees het hieronder in het dagoverzicht.

Aanhoudingen in moordzaak

In het onderzoek naar de moord op Ali Motamed zijn drie verdachten aangehouden. Ali Motamed werd op 15 december 2015 voor zijn woning doodgeschoten. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) werd opgericht en het onderzoek leidde naar deze verdachten. In het onderzoek werd een oproep gedaan in het landelijk opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Rechercheonderzoek leidde naar deze drie verdachten die afgelopen week zijn aangehouden. Het gaat om drie mannen van 28, 35 en 36 jaar oud, allen afkomstig uit Amsterdam. De 28- en de 35-jarige verdachten zijn inmiddels voorgeleid voor de rechter-commissaris en zijn in bewaring gesteld voor 14 dagen.

In de ochtend van 15 december 2015 kwamen er iets voor 7 uur meldingen binnen van een neergeschoten man op de Hendrik Marsmanstraat. Het bleek Ali Motamed (56) te zijn, die vlakbij zijn bedrijfsbus was beschoten door een onbekende man. Kort daarna kwam er een melding binnen van een brandende auto op de Wodanstraat in Almere Poort. Dit bleek een blauwe BMW te zijn die door de daders als vluchtauto was gebruikt en in brand was gestoken.

Dierenliefhebbers spotten dieren

Het daverende succes van camera’s in het wild waarop broedende vogels te zien zijn, komt ook naar Almere. Alleen blijft het in onze stad niet bij vogels. Almeerders kunnen vanaf volgende maand zien wat er zoal in hun tuin rondkruipt en rondloopt.

In Lelystad was het al een groot succes. Landschapsbeheer Flevoland wil nu ook Almeerders de mogelijkheid geven naar wilde dieren te kijken. Hieronder alvast een voorproefje.

Dit vind je misschien ook interessant