61

Daan en Vera

Voor deze illustere zangeres kan ik mijn platenkoffer niet gesloten houden. Zij is begonnen bij diverse Britse dansorkesten in de dertiger jaren. Vooral populair geworden door haar sociale betrokkenheid bij de Britse militairen die ze begin veertiger jaren met soms gevaar voor eigen leven in het Aziatische oorlogsgebied bezocht. Tijdens de oorlogsjaren ontstonden de liedjes die later zouden uitgroeien tot haar meest populaire evergreens.

Maar na de oorlogsjaren bleef deze zangeres Vera Lynn niet op haar lauweren rusten en liet ze zich af en toe niet onbetuigd. Enkele keren trad ze ook in Nederland op waarvan in dit programma ook iets daarvan te beluisteren is. Luister en kijk hier.

Deze uitzending is speciaal voor u geselecteerd door de collega’s van RB.

Dit vind je misschien ook interessant