Dagoverzicht: van verkeersborden tot Doemere

Wat gebeurde er vandaag, vrijdag 16 februari 2018, in onze stad? Lees het hieronder in het dagoverzicht.

Doorstart winkels Doemere

Enkele failliete winkels in Doemere maken toch een doorstart. Het gaat om Kopenhagen Living, Superkeukens Almere, Keukendepot AImere en Profijt Meubel. Dat heeft de curator vanmiddag bekendgemaakt. Next Living Holding neemt de winkels over. De twee failliete winkels in de WoonDôme blijven dicht. Het gaat om Practica Wonen en Pronto Wonen.

Frank G. verantwoordelijk voor dood Esther Paul

Esther Paul uit Almere is het slachtoffer geworden van een wraakactie van haar ex, de veroordeelde drugscrimineel Frank G. Dit schrijft Het Parool op basis van bronnen binnen de recherche. In april 2017 werd het lichaam van Esther Paul gevonden bij het Veluwemeer. Ze zou door extreem geweld om het leven zijn gebracht. Begin dit jaar waren er aanwijzingen dat een Almeerse woningoverval door twee leden van motorclub No Surrender verband had met deze zaak. Volgens het Parool had Esther Paul de overvallers verteld dat bij de moeder van G. een groot geldbedrag lag. Bij de overval zou 6 ton zijn buitgemaakt en de moeder van Frank G. gekneveld zijn achtergelaten. Eerder werd Esther Paul door de rechter veroordeeld voor betrokkenheid bij witwassen.

Bord verwijderd

Op het strandje van Stedenwijk mogen er geen vogels meer gevoerd worden. Althans, dat leek zo. Er werd een bord geplaatst met de tekst ‘verboden te voeren’. Op het bord was een afbeelding te zien van twee duiven en een rode lijn. Toch bleek dat het niet om alle vogels ging. Inmiddels is het bord verwijderd. Het voeren van vogels kan eigenlijk niet verboden worden. Het voerverbod is daarom niet rechtsgeldig. Volgens de gemeente Almere ging het alleen om het voeren van zwanen.

Gedoe rondom BOA’s

Nog altijd is de gemeenteraad er niet uit: hoe zit het met de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) in de bussen van Keolis? Eerder bleek dat vervoerder Keolis niet beschikte over bevoegde BOA’s. Volgens collegepartijen VVD en het CDA hebben burgemeester en wethouders de gemeenteraad niet tijdig geïnformeerd over de kwestie. Dat lieten de partijen weten tijdens de Politieke Markt. “Tijdens het debat van 21 december gaf het college aan dat het al eerder wist dat er onvoldoende beëdigde BOA’s waren. De vraag is waarom die informatie niet direct met de raad is gedeeld”, zegt VVD’er Ulysse Ellian.

Inbrekers betrapt

De politie van Almere heeft vier inbrekers op heterdaad betrapt. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag. De inbrekers hadden een huis opengebroken. Agenten met speurhond kwamen af op een melding van een woninginbraak. Eenmaal op de plek van de inbraak, werden de inbrekers verrast door de agenten. De inbrekers probeerden zich nog te verstoppen, maar dat had geen zin.