60

Uitwisselingsproject Aeres MBO succesvol verlopen

Op woensdag bezocht een groep Franse studenten Aeres MBO Almere. Zij volgen de opleiding dierenverzorging. De studenten zijn in Nederland om de recreatiediersector te vergelijken met die van Frankrijk.

Hondenskelet

Na een hartelijk welkom en een rondleiding kregen de Franse studenten een les over het hondenskelet. Docent en dierenarts Ben Gorissen vertelde de studenten er alles over. Aansluitend gingen de Franse studenten met hun Nederlandse collega’s in gesprek over de overeenkomsten en verschillen op het gebied van dierverzorging en de recreatiediersector tussen de landen.

Verschillen

De conclusie is dat er veel verschillen zijn tussen de landen op het gebied van verzorging en de invulling in de recreatiediersector. Echter, de grote betrokkenheid bij en het enthousiasme voor dieren is bij zowel de Franse als de Nederlandse studenten groot.

Dit vind je misschien ook interessant