63

Probleem essentaksterfte wordt aangepakt

Veel essen in Almere hebben de essentaksterfte. Dat is een bomenziekte waarbij de takken afsterven. Daardoor kunnen de takken breken en kan de boom uiteindelijk dood gaan. Uiteraard wil de gemeente voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan door vallende takken. Daarom houden ze alle essen in Almere nauwlettend in de gaten.

Controle

Deze maand wordt een start gemaakt met de controle. De groenvoorziening controleert de essen in Almere regelmatig. Er wordt gekeken of de essen zijn aangetast door essentaksterfte en in welke mate. Afhankelijk van de aantasting en de plaats waar ze staan wordt bepaald welke actie er wordt ondernomen. De doelstelling is om Almere zo groen mogelijk te houden. Daarom worden sommige essen eerst gesnoeid. Op veel plekken waar zieke essen worden verwijderen, plant de groenvoorziening ook weer nieuwe bomen terug.

Dit vind je misschien ook interessant