53

Dagoverzicht: Van bedreiging tot onderzoek

Wat gebeurde er vandaag, donderdag 5 februari 2018, in onze stad? Lees het hieronder in het dagoverzicht.

Bedreiging

Ruud de Jonge van de PvdA in Almere heeft aangifte gedaan wegens bedreiging. De Jonge is Kandidaat-raadslid. Op Twitter zou hij zijn bedreigd. Er werd tegen hem gezegd dat alle PvdA’ers tegen de muur gezet mogen worden. Ook werd hij uitgemaakt voor NSB’er en Twitterde de persoon ‘Sterf!’ naar De Jonge. Het Twittergesprek ontstond naar aanleiding van een verkiezingsdebat over de zorg.

Dierenasiel Almere

Er wordt een onderzoek gedaan naar de administratie van Dierenasiel Almere. Accountantskantoor PwC onderzoekt in opdracht van de gemeente of berichten kloppen die in de Gooi-en Eemlander stonden. Volgens een oud-medewerker van het dierenasiel zou de stichting er financieel slecht voor staan. Dat zou komen door wanprestaties van bestuursleden. De voormalig directeur en de voormalig accountant van het dierenasiel werkten aanvankelijk niet mee aan het onderzoek. PwC verwacht dat het onderzoek daarom niet compleet zal zijn. Waarschijnlijk zal de voormalig directeur wel meewerken aan het onderzoek. Volgens PwC ontbreekt dan nog altijd de informatie van de voormalig accountant.

Gemeente overtrad de wet

Gemeente Almere heeft de wet overtreden bij het toekennen van vergoedingen aan de leden van de Adviesraad Sociaal Domein. De gemeente richtte vier jaar geleden de adviesraad op. Zij adviseren het stadsbestuur over allerlei zaken die te maken hebben met de WMO, Participatiewet en de Jeugdhulp. Elk lid krijgt een vrijwilligersvergoeding van vijftienhonderd euro per jaar. Dat is volgens de Gemeentewet niet toegestaan. Het college van burgemeester en wethouders betreurt de gang van zaken.

Dit vind je misschien ook interessant