Een laadpaal voor de deur van je huis: als je een elektrische auto hebt is dat handig. Een bewoner aan Het Buitenhof in Almere Haven heeft dat geluk. Luuk Wegman, mede bewoner van de straat, had ook een paal aangevraagd. Helaas krijgt hij geen paal voor de deur van zijn woning. Hij moet het met de laadpaal van de buren verderop doen. De Raad van State heeft namelijk zijn bezwaar afgewezen.

Vijf uur opladen

Volgens de regels mag een auto niet langer dan vijf uur op de laadplek blijven staan. Na vijf uur is de accu namelijk opgeladen. Volgens de gemeente gaat het hier dus niet om een privé parkeerplek. Iedereen moet de kans krijgen om er gebruik van te maken. De gemeente erkent dat het lastig is om te controleren of een auto langer dan vijf uur bij de laadpaal staat.

Beter beleid

Wegman hoopte door middel van de zaak aanzet te geven zodat de gemeente een beter beleid gaat voeren op gebied van laadpalen. “Wat als er straks meer Buitenhof-bewoners elektrische auto’s krijgen en ook hun auto willen opladen?”, zegt hij tegen Omroep Flevoland. Wegman is bang dat er burenruzies en conflicten ontstaan in zijn straat.

Parkeerplaats verdwenen

Het lijkt erop dat meer bewoners ontevreden zijn met de aanwijzing van een plek voor een laadpaal. Eerder meldde een bewoner in Tussen de Vaarten dat zijn parkeerplaats voor de deur ineens een oplaadplek voor elektrische auto’s was geworden. De bewoner kan nu niet meer voor zijn eigen deur parkeren.

Comments are closed.