Dagoverzicht: Van celstraffen tot televisie

Wat gebeurde er vandaag in Almere? Op die vraag geven wij antwoord in het dagoverzicht. Vandaag aandacht voor drie korte berichten.

Celstraffen

René de L. heeft 30 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. Dat heeft de rechtbank in Arnhem bepaald. Hij krijgt de straf voor de dubbele moord die hij heeft gepleegd. Volgens de rechter is het bewezen dat hij de dader is. René de L. bracht vorig jaar de Arnhemse hoteleigenaar Bennie Peters om het leven. Ook doodde hij een dakloze vrouw.

René de L. wist te ontsnappen tijdens proefverlof. Op 15 maart pakte hij de autosleutels van een bedrijfsauto van het Voedselloket en ging ervandoor. Een week later pleegde hij de twee moorden.

In een andere zaak heeft een 37-jarige man uit Almere anderhalf jaar celstraf opgelegd gekregen voor het verduisteren van 330.000 euro. Hij werkte voor auteursrechtorganisatie Pictoright. Daar zou hij het geld hebben verduisterd en hebben vergokt in het casino. Een half jaar van de geëiste straf is voorwaardelijk.

Televisie in het ziekenhuis

Patiënten van het Flevoziekenhuis kunnen binnenkort weer televisie kijken. Dat meldt een woordvoerder van het ziekenhuis. Televisie kijken gaat dan niet meer via de oude manier, maar via tablets. Via een app kunnen patiënten kosteloos tv kijken. Het is zelfs mogelijk om er spelletjes mee te spelen.

Sinds november was het niet meer mogelijk om vanuit bed naar de televisie te kijken. Het bedrijf dat verantwoordelijk was voor het systeem ging vorig jaar failliet. Ondanks een doorstart kon het bedrijf geen tv-diensten meer bieden.

De app is naar verwachting vanaf de lente beschikbaar voor alle patiënten in het ziekenhuis.