Wat gebeurde er vandaag in Almere? Op die vraag krijg je van ons een antwoord. Je leest het in het dagoverzicht van dinsdag 13 februari 2018.

Emotionele brief

Basisschool De Sterrenschool in Almere Poort heeft laten weten toch maatregelen te nemen tegen het pestgedrag. Ook wethouder Peters heeft gereageerd op de emotionele brief die Amelia schreef over haar pesters.

In een emotionele brief op Facebook vertelt de Almeerse Amelia over gewelddadig pestgedrag op De Sterrenschool in Almere Poort. De brief is gericht aan de directrice van de school. Volgens de moeder van Amelia wordt er al 2,5 jaar niks gedaan aan het pestgedrag op de school. Wethouder Peters: “Het is ondenkbaar dat een kind van een school wordt weggepest”, zegt hij. Aan Omroep Flevoland meldt een woordvoerder van Peeters dat de wethouder zich niet gaat mengen in het verhaal. Volgens Peeters is het een zaak tussen de school en de ouder.

Op Facebook heeft de moeder van Amelia gereageerd: “Wij willen iedereen ontzettend bedanken voor alle steun en lieve berichten die we hebben ontvangen de afgelopen dagen. Wij zijn voor nu tot een oplossing gekomen met school waar beide kinderen (en ouders) zich in kunnen vinden”.

LeasePlan naar de beurs

Autobedrijf LeasePlan in Almere is van plan naar de beurs te gaan. Bestuursvoorzitter Tex Gunning heeft dat bekendgemaakt. Vorig jaar zomer werd al gemeld dat de optie van een beursgang wordt onderzocht. Naar verwachting vindt de beursgang plaats in juni. In totaal heeft LeasePlan een vloot van bijna 1,7 miljoen auto’s en is een van de grootste leasemaatschappijen ter wereld.

Comments are closed.