Schokkend pestgedrag op Sterrenschool De Ruimte

Deel dit artikel

De Almeerse Amelia wordt al jarenlang gepest. In een emotionele brief op Facebook vertelt ze over het gewelddadige pestgedrag. De brief is gericht aan de directrice van de school. Volgens de moeder van Amelia wordt er al 2,5 jaar niks gedaan aan het pestgedrag op de school in Almere Poort.

Geweld

”Een meisje heeft mij keihard in mijn gezicht geslagen en aan mijn haren getrokken”, zo staat in de brief van Amelia. “Ze noemde mij kut Marokkaan en kut moslim. Door haar slaap ik niet goed.”

“Twee weken geleden bereikte het pestgedrag een piek”, zegt de moeder van Amelia op Facebook. De ouders gingen toen opnieuw in gesprek met de directie van de school, maar dat leverde niks op. De school beloofde wat aan het pesten te doen, maar kort daarna werd Amelia fysiek mishandeld door dezelfde pestkop.

Oplossing

De moeder van Amelia hoopt een oplossing te vinden door middel van juridisch advies. Op Facebook sluit zij af met een oproep: “Vrienden, papa’s, mama’s, mensen, wat moet ik doen om te voorkomen dat mijn dochter zich een keer opknoopt?!”

One Reply to “Schokkend pestgedrag op Sterrenschool De Ruimte”

 1. Giny Pouw

  Beste moeder van Amelia, Het pestgedrag op de school waar uw dochter op zat/zit is nu 2 dec. 2019 nog steeds nadrukkelijk aanwezig. Het is alleen zo jammer dat de leerkrachten en directeur dit niet zien maar de kinderen uit de klas van mijn kleinzoon wel. Die zeggen tegen zijn moeder, hij wordt ook wel heel erg gepest. Onze vraag hoe kan het dat leerkrachten en andere volwassenen dit niet zien maar de kinderen wel. Ik begrijp dat u hier voor mij geen antwoord op heeft maar het maakt ons als oma opa en ouders zo verdrietig als onze kleine man van net 8 jaar roept in een boze bui “stuur mij maar weg”gooi me maar uit het raam of nog erger ik wil dood. Maar net als u bij uw dochter zijn wij ook bang dat hij zichzelf wat aan doet door alles wat hij op de sterrenschool de Ruimte. Ik vind uw dochter dan ook een kanjer dat zij zelf een brief had geschreven.
  Helaas met nieuwe leerkrachten en een nieuwe directeur wordt er nog steeds groot onderscheid gemaakt. De gepeste wordt niet gesteund, sterker nog die wordt geschorst omdat hij door het pesten een boze bui krijgt en de pester er zonder enige vorm van waarschuwing of straf er mee weg komt. Onze kleinzoon is echt geen heilig boontje/prinsje of wat dan ook maar dit verdient hij niet.
  Dank u wel voor misschien uw aandacht. Ik moest dit gewoon even kwijt.
  Met vriendelijke groet

  Giny Pouw-Maas (verdrietige oma)

Reageren is niet meer mogelijk.