54

Schokkend pestgedrag op Sterrenschool De Ruimte

De Almeerse Amelia wordt al jarenlang gepest. In een emotionele brief op Facebook vertelt ze over het gewelddadige pestgedrag. De brief is gericht aan de directrice van de school. Volgens de moeder van Amelia wordt er al 2,5 jaar niks gedaan aan het pestgedrag op de school in Almere Poort.

Geweld

”Een meisje heeft mij keihard in mijn gezicht geslagen en aan mijn haren getrokken”, zo staat in de brief van Amelia. “Ze noemde mij kut Marokkaan en kut moslim. Door haar slaap ik niet goed.”

“Twee weken geleden bereikte het pestgedrag een piek”, zegt de moeder van Amelia op Facebook. De ouders gingen toen opnieuw in gesprek met de directie van de school, maar dat leverde niks op. De school beloofde wat aan het pesten te doen, maar kort daarna werd Amelia fysiek mishandeld door dezelfde pestkop.

Oplossing

De moeder van Amelia hoopt een oplossing te vinden door middel van juridisch advies. Op Facebook sluit zij af met een oproep: “Vrienden, papa’s, mama’s, mensen, wat moet ik doen om te voorkomen dat mijn dochter zich een keer opknoopt?!”

Dit vind je misschien ook interessant