56

Milieu-inspectie: ”Almere leeft regels verwerken bouwgrond niet na”

”Almere leeft de regels bij het verwerken en opslaan van bouwgrond niet na”. Dat zegt althans de Milieu-inspectie. Almere en de Milieu-inspectie stonden maandag tegenover elkaar bij de Raad van State.

45.000 euro

De gemeente heeft een dwangsom opgelegd gekregen van 45.000 euro. Almere wil de dwangsom niet betalen. ”Wij werken in Almere alleen met schone poldergrond en mengen dat nooit met mogelijk vervuilde grond van buiten de gemeente”, aldus een woordvoerder van de gemeente Almere.

Foute melding

Volgens de inspectie zou gemeente Almere geen correcte melding hebben gedaan en niet over de juiste certificaten beschikken. De inspectie erkent dat de gemeente niet wordt verdacht van het illegaal vermengen van grond.

Dit vind je misschien ook interessant