59

Dagoverzicht: Van files tot het station

Wat gebeurde er vandaag in Almere? Op die vraag krijg je van ons een antwoord. Je leest het in het dagoverzicht van donderdag 8 februari 2018.

Files

Lange files vandaag op de A6. Door een ongeval met vier auto’s stond er vanmiddag in totaal 10 kilometer file. Het ongeval gebeurde bij de afslag richting Almere Buiten Oost. Ook op de A27 had het verkeer last van het ongeval. Rond 17.10 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Beloning van 15.000 euro

De politie heeft een beloning uitgeschreven van 15.000 euro voor degene die de gouden tip weet te geven over de mislukte liquidatie op een 41-jarige Almeerder. In de nacht van 11 op 12 december 2016 werd de Almeerder rond 04.00 uur onder vuur genomen op de IJburglaan in Amsterdam. De Almeerder werd belaagd door twee mannen. Een handlanger zou op de schutter hebben gewacht in vermoedelijk een Volkswagen Golf type 4.

Nieuwe zaal

De gemeente vergaderde vandaag in nieuwe vergaderkamers inclusief HD camera’s. Dat meldde de Raad van Almere vandaag op Twitter.

Glasplaten

De glasplaten van station Almere Centrum worden de komende week verwijderd. Het gaat om de glasplaten aan de kant van het WTC.

Door de onveilige situatie tijdens de storm van 18 januari, heeft ProRail besloten actie te ondernemen. Daarbij heeft de gemeente wel wat druk uitgeoefend op het spoorbedrijf. Nadat vorige week opnieuw een glasplaat was losgekomen, is besloten niet langer te wachten.

Een doek moet de glasplaten vervangen. Volgens een woordvoerder van ProRail is dat een stuk veiliger dan glas. Er wordt eerst gekeken naar drie varianten

 

Dit vind je misschien ook interessant